مو زدایی و اپیلاسیون کامل بدن، توسط شخص دیگر جایز است یا خیر؟ | ... | |
مو زدایی و اپیلاسیون کامل بدن، توسط شخص دیگر جایز است یا خیر؟ مو زدایی کامل بدن توسط شخص دیگر چون مستلزم نگاه به بدن شخص … دیگری است، تابع احکام نگاه می باشد. توضیحات کارشناس: مو زدایی یا بر طرف کردن موهای زاید، به روشهای از بین بردن مو بویژه موی بدن انسان گفته میشود. اپیلاسیون ( Epilation) واژهای انگلیسی است که وارد زبان فارسی شده است و به معنایی که گذشت به کار میرود، یعنی به مفهوم از بین بردن موهای بدن در هر قسمتی از آن که باشد و به هر روشی که صورت گیرد. برای از بین بردن موهای زاید بدن روشهای گوناگونی وجود دارد و در آن از مواد مختلفی استفاده میشود از قبیل لیزر (لیزیک)، کرم و اسپریهای موبَر، مومک و …
استفاده از موم سرد روش دیگری است که بیشتر مردم در منزل آن را انجام میدهند. به هر حال موضوع سؤال این است که آیا یک شخص میتواند به از بین بردن موهای زاید تمام قسمتهای بدن یک شخص دیگر حتی موهای شرمگاه او اقدام کند؟ قابل کتمان نیست که عمل مذکور متأسفانه در سالهای اخیر علی رغم وجود منع شرعی و ملاحظات اخلاقی و عوارض اجتماعی آن، امر رایجی شده است، به ویژه در بین بانوان و توسط سالن های آرایش زنان؛ که البته یکی از علل آن را بیاطلاعی از موازین شرعی و عدم آگاهی از آثار سوء تربیتی و اجتماعی آن و غفلت از تأثیری که در تضعیف تدریجی حیا و تخریب پایه های عفت عمومی دارد، باید دانست.
و در احکام اعتکاف نیز آمده است که اموری چند مانند مقاربت، بوسیدن و … بر معتکف حرام میباشد؛ و احتیاط آن است که معتکف از دیگر چیزهایی که محرم باید اجتناب نماید، خودداری کند، لیکن بنابر اقوا اجتناب از همه آنها لازم نیست، مخصوصا پوشیدن لباس دوخته و برطرف کردن موی بدن و خوردن گوشت شکار و عقد نکاح، که تمام اینها برای او جایز است. (مراجعه شود به تحریرالوسیله؛ ج1، ص: 292). گرچه برطرف کردن مو در حال احرام حرام است ، لیکن تمیز کردن بدن قبل از احرام و زدودن موهای زیر بغل و عانه از مستحبات احرام میباشد. (رجوع شود به کتاب مناسک حج امام خمینی ره، ص: 988). بنابر این روش میگردد که: برطرف کردن موهای ناخواسته از بدن برای کسی که در حال احرام نیست، فی نفسه بی اشکال بوده و جایز، حتی در مواردی مستحب نیز میباشد. اما همانگونه که گذشت سؤال ناظر به مو زدایی تمام بدن و نقش و دخالت زن و مردی است که با شخص دریافت کننده خدمت، رابطه زوجیت ندارد. این عمل یعنی مو زدایی کامل بدن توسط شخص دیگر چون مستلزم نگاه به بدن شخص دیگر بویژه نظر به عورت دیگری است، تابع احکام نگاه میباشد. بنا بر این و با در نظر گرفتن محرمات احرام و احکام اعتکاف و لحاظ قرار دادن موارد جواز و ممنوعیتها و محدودیتهای شرعی مربوط به نگاه چنین باید گفت که: 1- مو زدایی و اپیلاسیون همه قسمتهای بدن از جمله عورت، توسط زن و شوهر و در غیر حال احرام، جایز و بلا اشکال است زیرا زن و شوهر حق دارند به همه قسمتهای بدن همدیگر نگاه کنند و ازاله مو در غیر حال احرام نیز منع شرعی ندارد.
3- مو زدایی و اپیلاسیون هر قسمتی از بدن توسط نا محرم حرام است. 4- مو زدایی و اپیلاسیون عورت توسط هر کسی غیر از زن و شوهر اعم از هم جنس و محرم و نامحرم، حرام است. زیرا هیچ مرد و زنی حق ندارد به عورت شخص دیگر نگاه کند جز در مواردی که ضرورت آن را ایجاب کند و یا بین آنها رابطه زوجیت برقرار باشد؛ و روشن است که ایپلاسیون معمولا امری است غیر ضروری. 5- در تمام موارد پیش گفتهای که مو زدایی جایز است، برای معتکف احتیاط مستحب ترک آن است. منبع: پرتال امام خمینی 30/5/1392
[یکشنبه 1397-05-14] [ 11:43:00 ب.ظ ]
لینک ثابت برام سواله چطور بعضی راحت میرن اپیلاسیون انجام میدن یعنی اینقدر ضرورت داره 1397/05/15 @ 10:18
|
از همراهی شما ممنونم.اگر کمی حیا می داشتند برای اعمال قبیح خود دلیل تراشی نمی کردند. چرا که این توجیهات برای آرامش روح بیمار ودل غفلت زده شان است .